Bästa sättet att sälja husbil – slipp annonsmarknaden

Det är lätt att lägga upp en annons för att sälja husbil. Desto jobbigare är det att ta hand om dem som hör av sig och vill köpa (eller inte köpa). Det ska prutas och frågas och ångras. Orka.

Egentligen vill du ju bara bli av med din husbil. Till ett bra och rimligt pris och på ett bra och rimligt sätt. Efter fjärde telefonsamtalet med en potentiell köpare som mest verkar vilja prata om vädret och inte alls köpa någon husbil, är det lätt att känna att det här med annons inte alls är särskilt rimligt. Tur att det finns andra vägar att gå för att sälja husbil.

Sälja husbil privat är jobbigt och dyrt

Väljer du att ta kontakt med en av de firmor som köper och säljer husbilar professionellt får du en betydligt smidigare säljupplevelse. Och priset behöver inte bli särskilt mycket lägre för det. Det råder en del konkurrens på marknaden, vilket gör att priserna pressas till att ligga väl i nivå med de privata annonspriserna. Framför allt om du räknar på priset som försäljningen väl landar på, när du gått med på att pruta långt längre än du egentligen hade tänkt dig. Du ska också ta med din arbetstid i beräkningen när du säljer på annons. Hur många timmar får du lägga ned på att skicka mail, svara i telefon och visa upp husbilen för människor som ändå inte köper den? Bättre att få till en försäljning direkt, till ett fast pris.