Om sajten

Hur får du vardagen att fungera? Alla har vi olika problem att hantera och olika saker som försvårar för oss. Många familjer idag har det tufft och där livspusslet ter sig omöjligt att få ihop.

Mamma och pappa jobbar heltid, barnen går i skola och förskola och de har en massa aktiviteter på kvällarna, pendlingen tar tid, bostaden måste skötas om och utöver detta så ska man även hinna med att träna och att underhålla ett socialt liv och umgänge.

Hur kan man göra? Vi, som själva befinner oss i exakt detta läge, ska försöka ge tips om hur du kan göra för att minska stressen och för att, genom detta, får en enklare vardag. Just stress är en av de absolut viktigaste frågorna för hela vårt samhälle. Agerar vi inte nu så är risken stor att många far illa: stress har gått från någonting mindre till ett problem för hela vår folkhälsa.

Att ta hjälp är en nyckel. Du kanske har svårt att tänka dig professionell hemstädning eller att någon person hjälper dig med tvätt och underhåll av andra hushållsnära tjänster? Många har haft exakt de tankarna, men där man provat att anlita en städfirma och sedan insett vilket enormt mervärde som kommer av det beslutet. Samma sak gäller för renoveringar. Det ligger ofta en prestige i att göra allt på egen hand.

Men, det handlar även om att stressen ökar och att misstagen som en följd av detta både blir fler, farligare och mer kostsamma. Att svälja stoltheten och ta professionell hjälp är ofta det bästa beslutet. Vi ska ge tips om när det är läge att ta hjälp och vid vilka projekt du själv kan hålla i hammaren.

Träning och hälsa är två andra områden som vi brinner för och som vi ska ge tips om. I en tid av stress och stillasittande så kommer vi att vara i behov av att träna och att röra på oss. Vi ska ge tips om hur du kan implementera rörelse och motion i vardagen och där det blir en lustfylld detalj som du längtar efter och inget tvång.

Välkommen till vår sida!