Släng dina gamla stekpannor på rätt ställe i Västerås

Om du har gamla grejer i metall som ska slängas, är det viktigt att metallen slängs rätt. I en stor stad som Västerås kan du tjäna pengar genom att sälja metallen till en skrothandlare.

De finns nog i de flesta hem, gamla grejer som är slitna och inte används. Egentligen borde de slängas, men de har istället bara stuvats undan i väntan på… ja, i väntan på vad egentligen? Om du inte har tänkt dig att ha kvar dem, är det lika bra att göra dig av med dem. Först kan det vara bra att överväga om någon annan kan få användning av sakerna. Men den där gamla stekpannan vars non-stickbeläggning är helt trasig, den vill nog ingen av dina vänner ta över.

Metallen kan återvinnas

Släng för all del inte den trasiga stekpannan i hushållssoporna. Metallskrot ska återvinnas. Det finns flera ställen där du kan lämna in skrot i Västerås. I en så pass stor stad är du faktiskt inte begränsad till återvinningscentralen. Om du vill kan du även vända dig till en privat skrot, där du faktiskt kan få lite pengar för det du lämnar in. Ska du bara lämna in en stekpanna eller två blir du förstås inte rik på det, men det är också bra för miljön att lämna in sitt gamla skrot. Om du inte återvinner det som redan finns, tas det mer på jordens resurser när det ska tillverkas nytt. Så låt inte det gamla ligga och skräpa därhemma.