Hur får man ut det bästa av sin städfirma?

Många som väljer att anlita en städfirma vill uppnå ett prickfritt och perfekt hem. Men hur förbereder man egentligen för att nå detta fläckfria resultat?

För många är det en spännande tanke att tänka att många svenskar numera låter en vilt främmande människa städa deras hem. Att denna människa får nyckel till hemmet och sedan får spendera flera timmar ensamma i hemmet. Det gäller att ha fullt förtroende för Rozen Clean, eller vilken firma man än väljer att anlita.

Man ska dock alltid bära med sig att man som kund kan bidra till resultatet av städningen. Att vara noggrann med att plocka undan i hemmet innan städfirman kommer på besök är väldigt viktigt. Det räcker inte att knuffa undan den värsta röran och hoppas på att städaren löser resten om man vill ha ett riktigt rent hem.

Vad gör egentligen en anlitad städfirma?

Många väljer att enbart betala för den verkliga städningen av hemmet. För att plocka undan saker och placera dessa på rätt plats i hemmet krävs det kunskap om hemmets förvaringsmöjligheter och detta är inget gemene städare ägnar sig åt. Oftast är det betydligt lättare för hemmets ägare att städa undan alla saker.

Den städare som kan hemmet så väl att hen hittar i lådorna lär behöva arbeta närmre sin kund. Då räcker det inte att infinna sig en gång i veckan eller till och med varannan vecka. De allra flesta städfirmor ägnar sig mer åt hemmets ytskikt än sakerna som finns i hemmet. Tjänsterna handlar i de flesta fall om dammsugning, damning och våttorkning av olika slag.

Bör man vara hemma när man har besök av sin städfirma?

Frågan många ställer sig är om de egentligen borde vara hemma när städaren kommer på besök och om de borde skaffa sig någon form av personlig relation till sin städfirma. Svaret är gissningsvis nej, detta är absolut inte nödvändigt, men med en fördjupad relation kommer oftast en fördjupad förståelse för vad man som kund förväntar sig av städningen.

I samtal med sin städare är det lätt att förklara hur man vill ha det i badrummet eller vilken doft av rengöringsmedel som man föredrar. Dessa små samtal kan verka oviktiga men de stärker kvaliteten i städningen. Med detta sagt behöver man som kund absolut inte sitta och inspektera sin städhjälp medan den arbetar. Sådant kan anses ofint.

Så hittar man den perfekta städfirman

Att hitta en bra nivå på städfirma kan ta tid. Ofta måste man prova några stycken innan man hittar rätt. Som kund vill man förvissa sig om att Rozen Clean, eller vilken firma man valt att anlita, behandlar sina anställda på rätt sätt och att priset man betalar för städningen är skäligt för resultatet man får.

Man vill dessutom känna att firman förstår ens behov och utför städningen på ett noggrant sätt. Vägen till denna perfekta typ av hemstädning kan kännas motig men är man bara noggrann med kommunikationen gentemot sin valda firma hittar man oftast ett fint samarbete med tiden.