Drömmen om ett välutrustat kök

Vem drömmer väl inte om ett stort kök där alla typer av vitvaror får plats? Varför inte fler av en, till och med? Så att du kan tillaga mat i flera ugnar samtidigt eller få plats med en vinkyl?

Vad vill du få plats med i ditt kök? Räcker det med de traditionella vitvarorna i form av spis, ugn, kyl och frys? Kanske en mikrovågsugn också i ett hörn. Eller vill du ha möjlighet att fylla köket med allt du önskar dig? En hel frys, en hel kyl, induktionshäll, två ugnar, en mikrovågsugn, en grill och en vinkylare? Och kanske mer än så, om du vill. Men när du väljer hur du ska planera ditt kök så är det också en god idé att fundera på hur du vill att ditt kök ska se ut. Och hur lätt det ska vara att städa.

Snyggt och lättstädat

Sättet att ha inbyggda vitvaror gör att du får ett mer sammansatt kök. Men det gör också att köket blir maximalt utnyttjat och lättare att rengöra. Vitvaror går sällan hela vägen nerifrån golvet och upp till taket. Därför kan du nyttja ytorna under och ovanför till förvaring av något slag. Som en sockelförvaring där du kan ha alla bra saker som du sällan använder. Eller skåp ovanför dina vitvaror där du kan förvara brickor, brödrost och annat som du kanske inte heller använder på en daglig basis. Vitvaror som byggs in är också skyddade och behöver mindre frekvent städning.