Bra hundfoder är viktigt

Hundfoder och stimulans till hundarna! Våra pälsklingar behöver mat och aktivering för att de ska må bra, precis som folket i Rom gjorde för 2000 år sedan.

För att man ska må bra gäller det att ens grundbehov är uppfyllda. Det handlar om mat, vatten och sömn. Dessutom behöver man känna någon form av rudimentär meningsfullhet i livet. “Bröd och skådespel till folket” är ett 2000 år gammalt uttryck som syftar på detta, även om det då uttalades i satirisk mening. Skådespelet var snarast till för att ge distraktion, så att de fattiga invånarna i Rom inte började fundera alltför mycket över sin livssituation och göra uppror.

Grundbehoven gäller både för människor och djur. Om du har hund så vet du säkert att den behöver en viss nivå av stimulans. Och den behöver förstås ett bra hundfoder att äta. Vilken typ av foder den bör få kan dock bero på en del olika faktorer. En valp eller digivande tik behöver således ett hundfoder som innehåller mycket mer energi jämfört med en äldre hund som inte rör sig så mycket.

Olika typer av hundfoder

Om du beger dig till en återförsäljare av hundmat så är det dock lätt att du blir överväldigad av det stora utbudet. Hur i hela fridens namn ska du kunna välja det bästa till din pälskling? Förhoppningsvis finns det kunnig personal på plats, som kan hjälpa dig.

Men det brukar också stå väldigt tydligt på förpackningarna vilken typ av hund som varje foder är avsett för. Och dyrast är inte nödvändigtvis bäst. Sikta in dig på en prisnivå i mellanklassen så blir det alldeles säkert bra.